Restless Vikings - Langtur 2011

23.-26.september. Vi liker oss godt på vestlandet, så årets tur var avgjort og overnatting var booket på forhånd. Turen gikk via Bergen, Lærdal og Hovden.
IMG 0011 Snart klare for avgang fra presidentens garasje på Sola, og vi kan som vanlig nesten ikke vente på å komme oss avgårde. IMG 0014 Sverre er klar for tur og har byttet ut Deauville'n med en flott -86 VT1100 Shadow i løpet av vinteren. IMG 0015 Johnny fikk smake på uværet dagen før, fra Kristiansand til Stavanger. Men med nyinnkjøpt, heltrukken regndress og skikkelige GoreTex hansker, ble det ganske så komfortabelt.
IMG 0016 John Henning; president (og klubbkokk) har også pakket seg godt inn for anledningen. IMG 0017 Da drar vi! IMG 0019 Godt igang med turen. HERLIG!!! Etter å ha gjort unna Rennfast kom vi til den første ferjeavgangen vår. De to siste vikingene våre; Kenneth og Tor Reidar, var blitt forsinket pga et dekkskift i siste liten og lå ca en time bak oss.
IMG 0021 Ferja mellom Mortavika og Arsvågen på vei inn. IMG 0024 Noen timer senere var vi endelig samlet alle fem og godt innkvartert på Bruvoll Camping ca 4 mil nord for Bergen. Kenneth og Toddi ankom kort tid etter oss og hadde nesten tatt oss igjen. Gjengen er samlet! IMG 0022 Let the party begin! En "Restless drink" og Sverre's etterhvert så velkjente "Støttehjul" gjør underverker etter en relativt regnfull dag i salen. Etter langturen i fjor bestemte vi oss for å korte ned dagsetappene til 25-30 mil slik at vi kunne komme frem relativt tidlig og få litt mer utav dagen. Det viste seg å være et meget fornuftig trekk!
IMG 0086-crop Klubbkokken sin "Restless Vikings meny" for de neste tre dagene var allerede satt, og her var det jaggu mer enn cruising på motorsyklene å glede seg til!! DAG1; Helstekt indrefilet av okse med cowboypoteter. DAG2; Hjemmelagde hamburgere m/bacon og barbecuesaus. Og selveste festmiddagen siste dagen på turen; Helstekt indrefilet av kronhjort, med hjemmelagde fløtegratinerte poteter. Og karamellpudding til dessert!! :D IMG 0027 Etter å ha fått etablert oss i hytta begynte vi å bli småsultne etter all den friske lufta (og spesielt med tanke på hva Henning hadde på menyen underveis)!! For å trigge kokken til å begynne på maten har vi et utrolig effektivt knep som vi bruker på både turer og treff. Men med fare for misbruk må vi nok dessverre holde denne informasjonen internt i klubben! :) IMG 0028 Disse oksefiletene må vel være nok til fem stykker!? :-)
IMG 0030 5 stk Honda VT1100 Shadows 85-86 modeller parkert utenfor hytta på Bruvoll. Tor Reidar hadde også byttet ut Viragoen ila vinteren, så nå hadde alle samme sykkel. Kjekt når en av oss trenger reservedeler!! ;-) IMG 0033 God gang på de berømte cowboypotetene. IMG 0036 Maten begynner å bli ferdig, og trengselen på kjøkkenet blir noe større enn når det er oppvasken som skal tas! :D Vi har forresten komponert nytt ryggmerke siden sist, da vi valgte å gå for et "one piece" istedet for 3-delt. Noe vi ble svært fornøyde med, så da var det bare å begynne å lage t-skjorte også. :-)
IMG 0038 Snart mat! Gjett om dette skal smake! IMG 0044 Begge to har fått klar beskjed om ikke å tøtsje verken gaffel eller kniv før alle har satt seg, men etter blikket til Toddi å dømme ser det ut som han sliter!! Kenneth har satt opp jokerfliret og ser ut som han har tjuvsmakt på maten allerede! :D IMG 0051 Fem rastløse vikinger klare for avgang etter et flott opphold i hytte nr.11 på Bruvoll Camping.
IMG 0053 Været var ganske grått, men her var det iallefall ingen som skulle bli våte. IMG 0055 Et bensinstopp må til her og der. Her har vi akkurat kommet ut av Masfjordtunnelen. Humøret er som vanlig på topp i klubben. IMG 0054 Men da vi skulle kjøre fikk Sverre problemer med å få start på sykkelen. Etter litt frem og tilbake fikk vi den heldigvis igang igjen.
IMG 0056 Nettopp kjørt i land etter ferjeturen fra Oppedal til Lavik. Sverre's sykkel stoppet igjen like før vi skulle kjøre ombord, og vi avtalte at vi andre bare skulle kjøre i forveien og håpe at han kom etter. IMG 0068 Vi benyttet sjansen til et matstopp på "Go'biten" I Lavik mens vi ventet spent på om Sverre kom etter. IMG 0067 Nam....dette papiret smakte jo bedre enn burgeren jo! :-D
IMG 0057 YESS!! Endelig brudd i skydekket og sjanser for litt godvær! Tørr asfalt er noe av det beste du kan gi en biker på langtur! :) IMG 0062 Gutta boys! IMG 0059 John Henning (aka Henning) - President og klubbkokk i Restless Vikings MC.
IMG 0058 Tor Reidar (aka Toddi) - "Head of security" og offisiell klubbfotograf i RVMC. IMG 0060 Kenneth (aka Lund) - klubbkasserer/referent, tippesjef og stort sett musikkansvarlig i RVMC. IMG 0061 Johnny (aka Johnny) - Tursjef og ansvarlig for denne hjemmesida og som prøver å sørge for at det kun er de "riktige" bildene som blir lagt ut her!! :-)
IMG 0066 Sverre får vi presentere senere siden han var på denne ferja etter å ha fått start på sykkelen igjen. IMG 0070 Etter å ha fått god assistanse av et par andre bikere og en dæsj med 5-56, tok han oss omsider igjen. MVI 0071
IMG 0072 Sverre var ganske så lettet etter å ha fått svev på sykkelen igjen. IMG 0073 Hele gjengen er heldigvis samlet igjen og klare til å dra videre. IMG 0077 Men det varte ikke så lenge før Sverre sin Honda begynte å lage problemer igjen. Etter noen mil langs Sognefjorden nektet sykkelen plent å starte da vi skulle kjøre igjen. Dette begynte å bli frustrerende.
IMG 0074 Men aldri så galt at det ikke er godt for noe! Omgivelsene var jo skikkelig flotte, så vi kunne i det minste nyte den flotte naturen. :-) IMG 0078 Og humøret var det ikke noen som skulle ødelegge, uansett hvor galt det ble! :-) IMG 0078 cr
IMG 0075 Vi fikk lånt litt kontaktspray fra en hjelpsom kar i et hus like ved og dette hjalp nok til å få sykkelen igang IGJEN. Tut og kjør igjen. IMG 0081 På ferja fra Dragsvik til Hella og på god vei mot dagens mål; Lærdalsøyri innerst i Sognefjorden. Sverre sin sykkel hadde oppført seg fint de siste milene og ting så bra ut! IMG 0083 Snø på Aurlandsfjellet! Vi var jo rimelig seint ute i sesongen, så det kom ikke som noen overraskelse. Vi hørte at det hadde kommet fem cm snø over Hardangervidda uka før.
IMG 0085 En glad og fornøyd gjeng på vei til Lærdal. IMG 0087 Det begynte fort å gå mot kveld. På grunn av alle problemene med Sverre sin sykkel tok dagens etappe en god del lenger tid enn planlagt. Men det er sånt man må ta med i "regnskapet". IMG 0090
IMG 0096 Men den som venter på noe godt osv osv.....! Etter nesten 30 mil og ankomst i stupende mørke var det godt å kunne parkere syklene utenfor Bjørkumbu hytta i Lærdal hvor vi skulle tilbringe natten. IMG 0092 Det hyggelige vertskapet hadde på forhånd vært og fyrt opp i hytta for oss og lagt frem sengtøy, så vi kunne gå rett inn i ei god og varm hytte! Fantastisk service!! :) IMG 0095 Etter å ha fått en god dusj og etablert oss i hytta, skulle det smake himmelsk med mat. Kveldens meny var Henning sine hjemmelagde Restless burgere med bacon og barbecuesaus. Mmmmm.....kan nesten ikke vente!!!
IMG 0097 Toddi og Sverre har plantet seg godt ned i sofaen med hver si kalde øl. Sverre satte nok ekstra stor pris på ei Newcastle Brown med alle startproblemene han hadde hatt i løpet av dagen. Vi krysset fingrene at det skulle gå bedre neste dag. IMG 0100 Skål, for pokker......og bikerlivet!! :-) IMG 0101 Sverre (aka "an Far" - og for anledningen "the unlucky bastard"). Eldstemann i klubben og en ansvarsfull kar som jager oss i seng når festingen blir for vill! Utifra dette harde "steinansiktet" kan en jo tydelig skjønne at det ikke nytter å argumentere med denne vikingen!!! :D
IMG 0106 Jernhestene har slått seg til ro utenfor hytta. IMG 0123 Henning i full gang med Restless burgerne. IMG 0126 Det e jo berre lækkert!
IMG 0134 Bedre burgere enn dette finnes ikke! Bon appetite! :) IMG 0124 For noen blir Restless drinken aldri sterk nok!! :-D IMG 0138 DAG 3. Å stå opp til blå himmel og tørrvær er ubeskrivelig herlig for en biker på tur, så da var alle milene med regnvær glemt med en gang.
IMG 0146 Siden det var mørkt da vi ankom Bjørkumbu kvelden før, fikk vi ikke sett hvor stor hytta virkelig var før neste morgen. IMG 0137 Lærdalselva er ei av norges beste lakseelver og hytta ble leid av fiskerne under laksefisket. Prisen var mangedobbel da i forhold til det vi betalte. IMG 0139 Med fire soverom fordelt på to etasjer, tre bad m/dusj, ei stor stue og et kjøkken med alle fasiliteter er ikke dette noen billig affære å leie midt i laksesesongen. Men i slutten av september blir det noe helt annet. Vi betalte bare 1500 for ei natt på den desidert største hytta vi har overnattet på.
IMG 0141 Lærdalselva som glir forbi like utenfor hytta. IMG 0147 Hytta lå like inni dalen her. IMG 0148 Klare for ny etappe, men bare et par km etter å ha kjørt fra Bjørkumbu stoppet Sverre sin sykkel igjen! Og denne gangen var det ikke snakk om å få start på den igjen!
IMG 0149 Denne gang nyttet det ikke med verken 5-56 eller andre vidundermidler. Sykkelen var helt livløs. Enden på visa ble at Sverre tok kontakt med Viking redningstjeneste og måtte få dem til å komme og hente sykkelen. Vi ble derfor enige om at det ikke var noen annen utvei enn at vi andre bare måtte kjøre videre hvis vi skulle rekke frem til Hovden (33 mil unna) før kvelden. En kjedelig slutt på turen for Sverre sin del, men siden det var søndag var det ikke noe mer vi kunne gjøre. Skikkelig uflaks! IMG 0153 Fire av fem videre på tur! IMG 0151 Siste ferjeturen fra Kvanndal til Utne før vi tar fatt på Sørfjorden mot Odda. Vi hadde løpende kontakt med Sverre, og siste nytt var at han var på vei til Voss med sykkelen på redningsbilen. Han fikk iallefall hjelp så aldri så galt at det ikke er godt for noe!
IMG 0155 IMG 0156 "Hardingen" fra Bergen....! IMG 0158 Med fire sykler som gikk helt problemfritt, gikk milene unna og før vi visste ordet av det var vi i Røldal hvor vi tok en god pause før siste strekket mot Hovden. Selv om det var oppholdsvær var det godt å beholde regndressene på. Det var ikke akkurat sommertemperaturer her oppe i høyden.
IMG 0157 IMG 0161 Et par timer senere og like før mørkets frembrudd kom vi frem til turens siste destinasjon; Hovdenuthytta. Vi ble velsignet med tørre veier over hele Haukelifjellet og helt frem til Hovden, så dette ble en av de fineste etappene på hele turen! Siste nytt om Sverre og sykkelen var at han hadde kommet frem til Voss og fått sjekket inn på et hotell der. Så oppi all "uløkka" fikk vi høre at han ikke hadde det så helt verst! Det kunne jo tross alt ha vært verre enn et motorstopp!! IMG 0162 Etter å ha brukt det omtalte knepet på kokken, var Henning i full gang med å tilberede turens gastronomiske (og desidert dyreste) høydepunkt; indrefilet av kronhjort. :D
IMG 0163 Let's get ready to rumble!! Sjekk den biffen!! :) IMG 0167 Den eksklusive kronhjorten fortjener også det mest eksklusive tilbehøret, fra den lekreste champignon a'la creme sausen til rosenkål med bacon. Som dere sikkert har skjønt så sulter vi ikke på disse turene våre! ;-) IMG 0166 "Lys og varme" er det alltid rom for i Restless Vikings (bare ikke det blir for ofte....!) :-)
IMG 0169 Og her er selveste "kronhjorten" i all sin prakt (kjøttet midt i bildet hvis noen skulle være i tvil...!). :D IMG 0171b Goodness, gracious, great balls of fire!!! Dette kommer garantert til å smake minst like godt som det ser ut!!! IMG 0175 Siste sjanse til å ta kronhjorten i nærmere øyesyn før den er borte! Dette er ren matkunst!! Hellstrøm...gå hjem og vogg!! :)
IMG 0172 Veldig synd at Sverre ikke fikk være med oss denne siste kvelden, men for å se det positive i saken så har vi en stor mistanke om at dette ikke blir den siste "kronhjorten" vår!! :D IMG 0179 Oi oi oi...at det går an å bli så mett!! Et par skikkelig fullstappa, men akk så fornøyde Restless vikings etter en av tidenes største matopplevelser. Det var såvidt vi gadd å karre oss bort til sofaen. IMG 0182 Etter at den deilige kronhjorten hadde fått synke litt var det tid for "The game of all games", roten til all gambling og selveste Restless Vikings spillet - YATZY!!! Det har etterhvert blitt en tradisjon på turene at vi spiller om en tank med bensin til vinneren, så lysten til å slå de andre ned i skoa er derfor enorm!! Kenneth og Toddi hadde allerede vunnet seg hver sin tank kvelden før, og det var jaggu Toddi som stakk av med potten denne kvelden også!
IMG 0183 Kenneth er fungerende diskjockey på det "gigantiske" transportable stereoanlegget vårt. IMG 0214 DAG 4. Siste dagen på tur og alle tar del i forberedelsene av frokosten. IMG 0206 Henning lager en deilig blanding av restene fra gårsdagens kronhjortmiddag.
IMG 0202 Resten av kronhjortmiddagen fra igår! :) Kjøreruta Kjøreruta. En fantastisk tur på drøye 1000km. IMG 0051cr Etter en solid frokost på Hovdehytta pakket vi sammen og kjørte hjemover. Vi hadde et kaffe og bensinstopp i Valle før vi skilte lag i Rysstad. En skulle videre ned gjennom Setedalen til Kristiansand og resten av gjengen kjørte over Suleskard mot Stavanger. Værmessig kunne kanskje turen vært bedre, men i slutten av september kan en ikke akkurat forvente et stabilt sommervær! Så bortsett fra motorstoppet til Sverre og litt regnvær ble det (atter) en knalltur fra begynnelse til slutt!! See you next year!! :)