Restless Vikings - Langtur 2015

O..Vestland, vestland....!!! For å bøte på det flate landskapet i Danmark på fjorårets tur, ble det vestlandstur med fjorder og fjell i år. 29.august la vi avgårde på en fire dagers langtur til Geiranger, via Beitostølen og Røldal. Vi traff ikke helt med været i år, men en kjempetur ble det jo likevel!
INTRO RV Langtur 2015 (1a) Prosjekt "Restless Langtur 2015" er i full gang. Hele klubben, bortsett fra Kenneth var samlet hjemme hos presidenten på Sola for litt planlegging og aktiviteter før avgang neste morgen. Frank kjører følgebilen og denne skal selvfølgelig utstyres med RV klubbmerket. :-) RV Langtur 2015 (1d) God planlegging, noen kalde øl og godt samarbeid gjorde "papirarbeidet" til en lek.
RV Langtur 2015 (1e) Ikke noe å si på entusiasmen her!!! Presidenten holder et våkent øye med at alt går riktig og forskriftsmessig for seg!! :-) RV Langtur 2015 (1f) En fornøyd og glad følgebilsjåfør (som kanskje har lukta litt for mye på limtuba). :-) Hele kjøkkenet stinka kontaktlim etterpå så vi måtte åpne både dører og vinduer! RV Langtur 2015 (2) Lørdag morgen og en superopplagt gjeng er kommet godt igang med turen. Her har vi akkurat kjørt ombord på ferja som går fra Mortavika til Arsvågen. Vi var bare fire stykker siden Tor Reidar skulle i bryllup på lørdagen, og Kenneth sa seg villig til å slå følge med ham så han slapp å kjøre alene. De skulle derfor starte grytidlig på søndagen og ta oss igjen.
RV Langtur 2015 (4) Two happy Vikings! :-) RV Langtur 2015 (5) Deilig å være først både på og av ferjene når en kjører sykkel. RV Langtur 2015 (6) Tid til en god kopp kaffe på den 25 minutter korte turen over Boknafjorden.
RV Langtur 2015 (7) Sverre smiler lurt og tenker vel på alle "godsakene" han har med i sideveska si! :-) RV Langtur 2015 (8) Presidenten begynner å bli skjeggete! Fast tradisjon på Restless langturene er totalt barberingsforbud til vi er hjemme igjen (Bare tenk når vi skal ha en fjortendagers tur til Nordkapp!?) :-D RV Langtur 2015 (9) Været var ganske grått, men foreløpig hadde vi ikke hatt regn og kunne foreløpig cruise på tørre veier.
RV Langtur 2015 (10) Så lenge det varte!! Når vi nærmet oss Bergen så kom (selvfølgelig) regnet. Men med full regndress kunne vi nesten kjørt til livet i vann uten å bli våte. Sjekk forresten den elegante følgebilen vår med Restlessmerke både på panseret og på sida. RV Langtur 2015 (14) Første overnattingsstedet. Vel fremme ved Botnen Camping ved Sognefjorden etter en regnfull sisteetappe. RV Langtur 2015 (15) Siden vi foreløpig bare var fire stykker på tur, ble det litt enkle kår og ei mye mindre hytte enn de "palassene" vi er vant til på turene. Men jøssda, det var helt greit! :-)
RV Langtur 2015 (17) Klubbkokken vår skuffer aldri!! Her har han nettopp tryllet frem en lekker pastarett til oss, selv om kjøkkenet var i enkleste slaget med ei kokeplate som bare holdt litt over "tretti grader"! :-) RV Langtur 2015 (16) Den første etappen fra Sola til Botnen camping ble ca 34 mil, og med halve turen i regnvær var det deilig å slappe av i ei tørr hytte på kvelden. RV Langtur 2015 (17a) Tusen takk for maten!! Den var bare helt nydelig...og som vanlig MER ENN NOK!!! :-)
RV Langtur 2015 (17c) SKÅÅÅÅÅL GUTTAR!! Et tappert forsøk på en stemnings-selfie av presidenten og tursjefen som vi prøvde å sende til de to gjenværende vikingene hjemme i Stavanger! Men mobildekningen var elendig så det gikk ikke (kanskje like greit!!) ;-) RV Langtur 2015 (18) Vi har kommet godt igang med andre etappe og er på god vei til Geiranger hvor vi skal innkvartere oss. Litt bensinfylling og matinnkjøp i Folven før vi tar fatt på veien over Strynefjellet. Presidenten sjekker om det er tørt på innsida av den nye regndressen sin. :-) RV Langtur 2015 (19) Etter en god del regn denne dagen også har vi endelig fått litt tørre veier (så lenge det varer). Ellers har vi også fått bekreftet at de to siste vikingene våre er på vei og begynner å ta godt innpå oss.
RV Langtur 2015 (20) Gråvær eller klarvær; den norske naturen er like imponerende og flott uansett! Jostedalsbreen ligger forresten like over fjelltoppene her et sted. RV Langtur 2015 (22) Så er endelig hele gjengen samlet fremme ved hytta på Vinje camping i Geiranger. Tor Reidar og Kenneth har kjørt en enorm etappe på drøye 60 mil (!!) helt fra Stavanger og var ikke mer enn en halvtime bak oss da vi parkerte. De hadde tatt avgårde omtrent før daggry, og var allerede godt på vei mens vi lå og snorka i hytta på Botnen Camping. Fantastisk bra jobba, gutter!! Dette er ekte Restless Vikings spirit!! I KVELD BLIR DET FEST!! ;-) RV Langtur 2015 (21) Presidenten setter igang med sykkelvasken så fort hytta er låst opp og sideveskene er kommet innenfor døra. Men vi begynner å bli vant til dette nå. :-)
RV Langtur 2015 (23) Flott utsikt utover Geirangerfjorden. Regnet har stoppa og værmeldingen ser ikke så helt verst ut. RV Langtur 2015 (56) Når glasset med Restlessdrinken er tomt truer klubbkokken med å stoppe hele matlaginga, så da går det ikke mange sekundene før det kommer ei ny påfylling! :-) RV Langtur 2015 (52) Kveldens festmåltid: Indrefilet av okse, innsauset med den hemmelige Restless marinaden.
RV Langtur 2015 (54) Som vanlig blir det mer enn nok mat til alle, og med alt tilbehøret kommer vi til å trille fra middagsbordet! :-) RV Langtur 2015 (57) "The Restofthe Vikings" på plass! Snadder å få av seg mc-tøyet og sette seg i sofaen med ei kald øl etter en dagsetappe på over 60 mil helt fra Stavanger til Geiranger (Toddi; har du tatt på deg genseren bak fram, eller??) :-D RV Langtur 2015 (58) Saft suse! Dette snadderbildet av middagen vår hadde gått rett inn som forsidebilde i et hvilket som helst matlagingsblad! Mesterkokken vår er veldig nøye med at maten skal se like lekker ut som den smaker (men noen ganger kan det bli vanskelig å vente)! :-P
RV Langtur 2015 (61) The Three Stooges!! :-) Etter den fortreffelige middagen lot vi maten synke med en god sigar! RV Langtur 2015 (62a) Det var da veldig som det røyk av disse her da! :-) RV Langtur 2015 (63) Så er det tid for å bryte leir etter et flott opphold på Vinje Camping, og "vaskekånå" er godt igang med gulvvasken!
RV Langtur 2015 (63b) Et nydelig vær denne dagen og vi tar en tur ned til Geiranger sentrum for å fylle jernhestene våre med bensin før vi fortsetter mot Beitostølen. RV Langtur 2015 (63c) Cybernetic organism; living tissue over metal skeleton!! (Hasta la vista, baby!!) RV Langtur 2015 (68a) Et kort fotostopp på toppen før vi fortsatte. Frank gikk nesten i transe av den fantastiske utsikten.
RV Langtur 2015 (65) Den der så jo rett og slett behagelig ut! RV Langtur 2015 (71) Restless Vikings i Geiranger. Been there, done that (but we will probably be back some time)!! :-) RV Langtur 2015 (76) Vi måtte ta enda et fotostopp litt lenger oppe da vi kom over noen fantastiske vannspeilinger.
RV Langtur 2015 (73) Enda et prakteksempel på Norges fantastiske natur. RV Langtur 2015 (75) Rene maleriet dette her! RV Langtur 2015 (76a) Dagens etappe fra Geiranger var ikke på mer en ca 20 mil, så vi ankom "Furutun", giganthytta vår på Beitostølen Hytter & Camping litt tidlig på dagen og kunne sitte og slappe av i sola et par timer. Deilig!
RV Langtur 2015 (76b) Litt usikker på hva Toddi holder på med her med buksa på knærne, men det ser ut som det har stoppa litt opp! Drømmer han om kveldens middag, tro? RV Langtur 2015 (76c) Som vi har sagt før; når Restless Vikings MC er på tur så nøyer vi oss ikke med hva som helst av overnattingssteder heller!! Her kjører vi litt klasse! "Moelven brakka" på Botnen Camping ble ei lita avsporing, men det skal ikke gjenta seg!! Hilsen Tursjefen! :-) RV Langtur 2015 (77) Lapskaus i Restless Vikings??? Hva?? Ja, men dette er ikke en hvilken som helst lapskaus heller. Her er det så mye snadder oppi gryta at det var til å få vann i munnen av. Og selvfølgelig med "Mors Flatbrød" som tilbehør ble det tomt ganske kjapt. Beste lapskausen vi noengang har smakt, så dette ønsker vi absolutt å gjenta, kokken!! :-)
RV Langtur 2015 (78) Men Henning da...tok du for mye Møllers tran?? =) Et forsøk på en Restless skål som gikk noe hardt for seg her, men presidenten ser jo oppriktig lei seg ut så jeg tror ikke det var med vilje!! :-) RV Langtur 2015 (79) "Sjå ka an Henning har gjort med Restless drinken min!!!". Sverre ble ikke sint.......bare veldig, veldig skuffet!! :-D RV Langtur 2015 (80) Men den mislykka skålen ble fort glemt når klubbkokken gjorde det godt igjen og diska opp med "dessert"; Reinsdyrpølse med dipp!! :-)
RV Langtur 2015 (82) Så er vi kommet til Lærdal og har stoppet like ved inngangen til Lærdalstunnelen (verdens lengste bilveitunnel med sine 24,5km) for å ta en kaffe og noe å bite i. Vi har fremdeles tørre, fine veier så alt er bare fryd og gammen, bortsett fra at følgebilen fikk en punktering her. Men råflaks som vi har så lå det et bilverksted bare hundre meter herfra som tok jobben og fikset dekket på strak arm. Kjempeservice! RV Langtur 2015 (83) Det ble en forholdsvis lang, men flott etappe på drøye 30 mil fra Beitostølen til Røldal, og med en god del regn mot slutten var vi ikke framme før i kveldinga. Men vi fikk jammen lønn for "strevet" da vi trødde over dørstokken i den strøkne leiligheten vi hadde booket på Røldalsterrassen. Dette var superluksus med Jensen madrasser, Bose surround anlegg og trådløse lysbrytere. Og sist men ikke minst, et ordentlig kjøkken til klubbkokken!! :-) RV Langtur 2015 (88a)
RV Langtur 2015 (84) Ikveld disker kokken opp med den velkjente Restlessburgeren, med masse deilig dressing til. En skikkelig bankers, dette! :-) RV Langtur 2015 (85) Mmmmmmmmmmm........ RV Langtur 2015 (88) En kan bli litt småsegen etter et slikt kraftmåltid og en hel dag i salen! :-)
RV Langtur 2015 (88c) Men da hjelper det med en Restless drink for å få litt liv i leiren igjen.... RV Langtur 2015 (88d) Eller kanskje ikke.......!!! :-) Fire dager på landeveien har begynt å sette spor i en gammel viking! :-D RV Langtur 2015 (88e) Og Frankemann forspiser seg som vanlig og får svi for det etterpå!
RV Langtur 2015 (88f) Siste dagen er kommet og det blir som vanlig en kraftig og god frokost før vi begynner å pakke saltaskene og kjører hjemover. RV Langtur 2015 (88g) Det fine når Restless Vikings er på tur er at det ALDRI går noe mat til spille. Her har vi en masse snadder rester fra gårsdagens burgermiddag å meske oss med. RV Langtur 2015 (88h) Bensinfylling og ei samling i Røldal sentrum før vi skiller lag og kjører hjemover til Stavanger og Kristiansand. TUSEN TAKK FOR EN KJEMPEFIN TUR SOM VANLIG!! Vi gleder oss allerede til langturen 2016, hvor nå den måtte ta veien!! :-)
ENDING - Takk for turen